Biografia

Biografia

Eva Jornet comença els seus estudis de flauta de bec a l’Escola Municipal de Música del seu poble natal, la Fatarella, a l’edat de sis anys. El 1999 comença els seus estudis de grau mig a l’Escola Municipal de Música Mestre Montserrat de Vilanova i la Geltrú amb l’Abel Puig, i l’any 2006 obté el títol de grau mig amb Menció d’Honor al Conservatori Municipal de Barcelona, on estudia amb els professors Josep Mª Saperas i Joan Izquierdo.

Un any més tard comença el primer curs del Diploma d’Estudis Especialitzats de Música Antiga (D.E.M) al Conservatoire National de Région Perpignan Mediterranée, amb Fanette Estrade, alternant classes el mateix any amb la flautista Sara Parés.

El 2011 finalitza els estudis de Grau Superior al Conservatorio Superior de Música Manuel Castillo de Sevilla, institució en la que, sota la tutoria de Vicente Parrilla, obté Matrícula d’Honor al Projecte Final.

Durant aquest últim període comença els estudis de fagot barroc amb Luis Castillo i es becada ERASMUS a l’Escola Superior de Música de Lisboa (ESML), on estudia amb al mestre Pedro Couto Soares.

El mes de juny del 2011 es aceptada també al Conservatorium van Ámsterdam.

En varies ocasions ha rebut classes magistrals amb Fernando Paz, Pierre Hamon i Maurice Steger.

Des de l’any 2009 forma part, com flautista i tocant diversos instruments de vent, de la companyia teatral Nao d’Amores (especialista en teatre pre-barroc), sota la direcció dramatúrgica d’Ana Zamora i musical d’Alicia Lázaro. Amb aquesta formació ha participat en la creació dels següents espectacles: Auto del Cristo de los Gascones, Auto de los Reyes Magos (amb la coproducció del Teatre Abadia de Madrid), Dança da morte/Danza de la muerte (coproduïda amb el Teatre Cornucòpia, de Lisboa), Auto de los cuatro tiempos, Auto de la Sibila Casandra, de Gil Vicente, y Comedia llamada Metamorfosea, de J. Romero de Cepeda. Seguint dins del món teatral, el 2012, amb Nao d’Amores i la Compañía Nacional de Teatro Clásico de Madrid (CNTC), representa la obra Farsas y églogas, de Lucas Fernández. Al 2015 estrena Triunfo de Amor i al 2017, Europa, que a sí misma se atormenta.

Al 2011 comença a estudiar fagots històrics a l’ESMUC amb Pep Borràs, i també amb Carles Cristóbal i Eyal Street.

Des del 2016 dirigeix i és intèrpret del inusual quartet de flautes de bec WINDU, amb el qual l’any 2017 van ser premiats com a millor grup de música antiga per votació del públic i millor grup jove i grup innovador per GEMA (Associació de grups de música antiga d’Espanya).

Màster en Musicologia i interpretació de la música antiga, promoció 2013/14 a l’ESMUC (Escola Superior de Música de Catalunya) i UB (Universitat de Barcelona).

Durant la temporada 2015/16 formà part com a flautista solista a l’Orquestra Simfònica de Madrid per la producció de l’òpera Alcina de Händel al Teatro Real de Madrid.

Curs tècnic de Regidoria de teatre (Promoció 2016) per la Universitat San Jorge de Saragossa.

Des del 2018 és professora de flauta de bec i música de cambra al Conservatori de Sabadell (Barcelona).

Arxius

Biografia d’Eva JornetDescàrrega

 

Pàgina oficial d’Eva Jornet. Recorder and bassoon player.

Tel: (+34) 608 699 344
eva@evajornet.com

Facebook:
Facebook Pagelike Widget
Segueix-me:
Idioma:
Avís legal, política de privacitat i cookies: